(+46) 722-49 00 28 info@boardsonfire.com

Hållbarhet
NÅGRA STEG I RÄTT RIKTNING
Vår vision är Glada, lekfulla barn i en trygg värld. Allt vi gör lutar sig mot denna vision. Vi lägger därför stor vikt vid vårt ansvar om miljö och människor – i synnerhet alla de små människorna i världen. Under våra 75 år i leksaksbranschen har vi sett hur till synes små steg i rätt riktning ger stor effekt både på lång och kort sikt. På ett lokalt plan innebär våra hållbarhetssatsningar till exempel att vi enbart köper in klimatklok el och använder träspill från produktionen för uppvärmning av våra lokaler. På ett nationellt och globalt plan är en av våra största satsningar att vi ger en del av vår omsättning till ett fåtal, väl utvalda välgörenhetsorganisationer. Allt för att fler barn ska få möjlighet till en trygg och lekfull barndom. Nedan följer ett urval av våra prioriterade hållbarhetssatsningar:
Trä från ansvarsfullt skogsbruk
Alla våra träleksaker tillverkas fr.o.m. hösten 2019 av FSC-märkt trä. FSC-märkningen garanterar att trät i våra produkter kommer från mer hållbara skogsbruk.

PVC-fri plast
Vi fasar successivt ut användningen av PVC-plast i våra leksaker och förpackningar genom att byta till en annan typ av plast alternativt utesluta plasten helt där detta är möjligt.

Bra arbetsvillkor
En del av vår tillverkning sker på vår egen leksaksfabrik i Gemla i södra Småland. Övriga leksaker tillverkas uteslutande av ICTI- eller BSCI-certifierade leverantörer. Detta säkerställer att tillverkarna av våra produkter har bra arbetsvillkor.

Hållbart samhälle
När du köper en produkt av oss, skänker vi på Micki & Friends 5% av ordervärdet till en organisation som du själv väljer. Genom att göra detta, ger vi fler barn möjlighet till en tryggare och mer lekfull barndom.

⟵ Gör en intresseanmälan
⟵ Boka webbdemo